Kooskokkamine
Kooskokkamine Jaanihansol pakub lõbusat ja harivat võimalust veeta mõnusalt koos aega inspireerivas keskkonnas. Koos võib kokata sõprade, kolleegide, pere või kasvõi klientidega. Ei ole paremat keskkonda harjutada koostööd ja õppida üksteist tundma, kui teravate nugade, kuumade pannide ja õrnade pokaalide vahel koos toimetades. Et kõik toimub päris siidrivabrikus, siis kuulub toiduvalmistamise juurde kindlasti ka jookide kasutamise ja sobitamise osa. Nagu ütles W.C.Fields: mulle meeldib kokata veiniga ja vahel ma panen seda isegi toidu hulka.
KUIDAS SEE KÄIB?
Kokkusaamine algab hooajale kohase tervitusjoogiga ning ringkäiguga Jaanihanso unikaalses tootmises ja sellel järgneva põhjaliku degustatsiooniga. Seejärel võtab juhtimise üle peakokk, kes tutvustab menüüd ja tegevusplaani, osalejad jagatakse tiimidesse. Iga meeskond saab ülesandeks valmistada menüüst ühe roa. Peakokk juhendab, näitab ette ja abistab kokkajaid toidu valmistamisel ning serveerimisel. Teekond lõpeb kohalejõudmisega, ehk kokkamisele järgneb kõige koos valmistatu ühine ära söömine. Koos toimetades omandatakse uusi teadmisi, luuakse ja nauditakse maitseelamusi ja tuntakse rõõmu heast seltskonnast – igaüks panustab soovide ja võimaluste piires ja keskendub just sellele, mis kõige hingelähedasem. Jaanihanso meeskond koos kokkade ja teenindajatega tagavad sündmuse märkamatult sujuva kulgemise. Ja koristavad ise pärast köögi ära ka.
KUI PALJU SEE MAKSAB?
Kuni kümnele osalejale maksab ühiskokkamine 750€. Kui inimesi on üle kümne, maksab iga lisanduv kokkaja 50€. Hinnale lisandub käibemaks.
Lisandub tasu jookide eest.
Ühiskokkamisele mahub maksimaalselt 25 osalejat.
Broneerimine ja info: cider@jaanihanso.ee
MEIE KOKAD
Jana Jaaksalu
Jana alustas oma kokandusteed koduse entusiasti ja kirgliku iseõppijana. Vääramatult viis see teda karjäärini toidumaailmas, mida Jana alustas peakokana romantilises Kihnus ja jätkas Pärnu Jahtklubi peakoka ametis, juhtides tipptasemel kööki. Täna korraldab Jana Jaanihanso Siidrivabriku kiiresti kasvavat külaliste võõrustamise ja toitlustamise valdkonda.
Jaak Hiibus
Jaak on Eesti restoranimaailmas tuntud tippkokk. Kuulsamad restoranid, kus on olnud võimalik Jaagu valmistatud keelt alla viivat toitu maitsta on Gloria, Kaerajaan, Groot ja Sardiinid. Täna hoolitseb Jaak Jaanihanso toodete järgmisele tasemele viimise eest, juhtides tootmist ja tootearendust. Missioonitunnet maandab ta Kehtna Kutsehariduskeskuses, kus aitab koolitada järgmist põlvkonda köögivõlureid
MENÜÜ, EHK MIDA ME KOOS KOKKAME
Kuna iga inimene, seltskond ja maitsed on erilised ja erinevad, siis koostame me menüüd vastavalt erisoovidele ja koostöös korraldajaga. Meie eesmärk on pakkuda igale kliendile unikaalset (toidu)elamust. Me armastame kohalikke toorained, aga samasuguse rõõmuga õpetame sööma austreid ja keetma klassikalisi prantsuse kastmeid. Küpsetame koos Kihnu saia ja musta leiba. Ideede sütitamiseks oleme koostanud paar näidismenüüd.
Jaanihanso lemmikud
Eelroog:
Burrata juustu salat röstitud tomatite, vutimunade, oliivide ja Jaanihanso Cassis’ balsamico kreemiga
Pearoog:
Madalal temperatuuril valmistatud lõhefilee, serveerituna balnšeeritud sparglite, spinati-feta kartulitambi, küpsetatud tomati ja Jaanihanso HQ kastmega
Magustoit:
Õunabrändine ahjuõun vaniljekastme, mesise krõbediku ja värskete marjadega.
Jõulumenüü
Eelroog:
Suitsune punapeedi kreemsupp kitsejuustupuru ja verikäkikrõpsuga
Pearoog:
Rosmariinivõis pruunistatud seasisefilee / apelsinine pardirind, jõulusiidris hautatud kapsa, pastinaagi-lillkapsakreemi ja siidribalsamico-tüümianiporganditega
Magustoit:
Pavlova jõhvikate, Jaanihanso Cassis’ pošeeritud pirni ja tumeda šokolaadi kastmega
Suvine grill
Eelroog:
Grillitud krevetid sidruni-peterselli või ja krõmpsuva aedvilja julienne’iga
Pearoog:
Burger isevalmistatud veisepihvi ja kohapealküpsetatud kukliga, valikus erinevad lisandid ja kastmed
Magustoit:
Grillil küpsetatud šokolaadine banaan jäätise ja maasikatega
Eesti meri
Eelroog:
Siiaäkis leivaõhikute, hapukoorevahu ja vutimunaga
Supp:
Selge kalasupp hooajalisest kalast
Pearoog:
Kamas paneeritud räimefileed kartuli-porru kreemi ja kurgi-kappari tartarkastmega
Magustoit:
Tagurpidi õunakook ehk tarte tatin küpsetatud valge šokolaadi ja jääsiidrijäätisega
Eesti mets
Eelroog:
Juustused kukeseened vinnutatud tomatiga krõbedal saial
Supp:
Metsaseene-kreemsupp vinnutatud serrano singi ja lehttaigna grissiinidega
Pearoog:
Pikalt haudunud uluk õunasiidris
Magustoit:
Kuldne saiavorm Kihnu saiast metsmustikasupi ja murakakreemiga.
LISAKS
Kooskokkamise juurde või järele aitame koostada meelelahutuslikku või harivat, kontserdist loenguni. Loov tegevus, hea toit ja terav vaim käivad käsikäes.