Jaanihanso Siidrivabrik
Jaanihanso on pereettevõte, mis on asutatud ajaloolise talukoha järglasena. 2013.aastal otsustati pikaajaline koduveini valmistamise hobi muuta tööks ja ametiks ning nii sündis Jaanihanso Siidrivabrik. Asuti renoveerima mahajäetud Edasi Kolhoosi remondikompleksi ning 2014 aastakäigu õunu pressiti juba seal.

TERROIR
Prantsusekeelne terroir tähendab kõike, mis otseselt ja kaudselt tooteid ja tegemisi mõjutab. Peamised tegurid on muidugi põhjamaine kliima ja tüüpiliselt eestimaine paekiviklibune pinnas, aga samamoodi ka kohalikud hoolsad inimesed ja vanad traditsioonid, mis siidri maitse jaoks sama tähtsad on kui moodsad teadmised.

AED JA LOODUSE VILJAD
Jaanihanso siidrit tehakse kohalikest käsitsi korjatud õuntest, mis pärinevad vanadest taluaedadest ja ka suurematest õunatootmistest. Valdav osa toodangust on ametliku mahetunnustusega. Jaanihanso tahab siidrit teha ainult traditsioonilistest meie piirkonna õuntest, et eristuda ja edasi anda just neid maitseid ja aroome, mis just siin kõige paremini valmivad. Oma õunaaed laiub kuuel hektaril, kus on istutatud ligi 6200 viljapuud. Aias olevad 1200 pirnipuud on Eesti kõige suurem pirnikasvatus.
KLASSIKALINE MEETOD
Jaanihanso siidrid ja vahuveinid on peamiselt valmistatud klassikalise vahuveinimeetodi alusel, täpselt nii nagu kuulus Prantsuse champagne ja Hispaania cava. Esimesele kääritusele, mis Jaanihansol alati „metsiku“ spontaanse pärmiga tehakse, järgneb kuude ja aastate pikkune teine käärimine ja laagerdumine pudelis. Niimoodi sünnivad kordumatud maitsed ja erilised elegantsed mullid.

CIDERHOUSE JA MAAILM
Vabriku kõrval olevast vanast remonditöökojast on aastate jooksul kujunenud populaarne külastuskoht, mida suviti täidavad kontserdid ja teatrietendused ja aastaringselt nii töised kui pidulikud kui meelelahutuslikud sündmused. Jaanihanso toodangut eksporditakse rohkem kui kümnesse välisriiki Jaapanist ja Hiinast kuni USA ja Kanadani.



